Advocaat inschakelen

Advocaat inschakelen bij scheiding

april 25, 2017

by — Posted in Advocatuur

Als u, uw partner of u beiden tot de conclusie bent gekomen dat een scheiding onvermijdelijk is, zal deze geregeld moeten worden. De hulp van een advocaat inschakelen bij scheiding voor het regelen van deze zaken is raadzaam.

Een advocaat inschakelen bij scheiding zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld duidelijke afspraken zijn over de partneralimentatie. Er moet bepaald worden of er alimentatie betaald moet worden, door wie dat moet gebeuren en hoe hoog het te betalen bedrag wordt. Als u kinderen heeft, zullen deze  zelfde vragen ook beantwoord moeten worden voor de kinderalimentatie. Naast de alimentatie zijn er nog andere financiële zaken die geregeld moeten worden. Daarbij kan gedacht worden aan onder meer de boedelscheiding en de woning. Er zijn ook zaken waar u zelf misschien niet direct aan denkt. Een advocaat inschakelen bij scheiding zorgt dat die aspecten, zoals pensioenafspraken, niet vergeten worden.

Om ook de afspraken over kinderen goed te regelen is een advocaat inschakelen bij scheiding verstandig. De eerste vraag is vaak waar de kinderen gaan wonen. Het kan bij een van beide zijn of er kan besloten worden tot co-ouderschap. Verder zullen er afspraken gemaakt moeten worden over het ouderlijk gezag en omgangsregeling.

ScheidingsadvocaatEen scheiding is vaak een emotionele gebeurtenis in het leven. Als de emoties niet de overhand krijgen en er goede communicatie mogelijk is tussen beide partijen, kunnen afspraken onderling tot stand komen. Eén advocaat inschakelen bij scheiding is in dat geval voldoende. Als er geen bereidheid is tot geven en nemen en er conflicten ontstaan is één advocaat inschakelen bij scheiding niet mogelijk. Beide partijen zullen zich in dat geval laten vertegenwoordigen door een advocaat en de scheiding wordt in dat geval vaak door de rechtbank uitgesproken. Door een advocaat familierecht inschakelen bij scheiding worden ook alle afspraken helder en eenduidig vastgelegd.