Houtrot

Schilder voor houtrot reparatie

april 25, 2017

by — Posted in Schilderwerken

Bij Oliveri schilderwerken bent u aan het juiste adres voor een schilder voor houtrotreparatie. Houtrot ontstaat meestal in de hoekverbindingen en onderdorpels van kozijnen. Een schilder voor houtrotreparatie herkent niet alleen houtrot, maar zal deze behandelen en daardoor verdere aantasting van het houtwerk voorkomen.

Goed onderhoud van het houtwerk heeft natuurlijk de voorkeur van een schilder van Oliveri Schilderwerken. De keuze van een schilder voor houtrotreparatie is een noodzakelijk kwaad. Goed onderhoud begint vaak al bij het controleren van de staat van de verflaag. Als bij inspectie blijkt dat   bijvoorbeeld de verf begint af te bladderen, is het tijd voor een nieuwe laag verf. Een nieuwe laklaag zal pas aangebracht worden na het voorbereiden van het houtwerk. Onder andere het verwijderen van loszittende delen, ontvetten en schuren zorgen voor een goede hechting van de nieuwe verflaag. De goede hechting zorgt weer voor een langdurig resultaat. Regelmatig en tijdig schilderen van houtwerk voorkomt dat vocht en schimmels de kans krijgen houtwerk aan te tasten en voorkomt daardoor dat een schilder voor houtrotreparatie moet zorgen.

Houtrot voorkomenMocht bij inspectie toch houtrot geconstateerd zijn, dan kan een schilder voor houtrotreparatie of voor vervanging kiezen. Als de houtrot omvangrijk is en reparatie niet meer mogelijk is, zal er gekozen worden voor vervanging (van een deel) van het kozijn. Als de houtrot vroegtijdig wordt ontdekt, zal de schilder voor houtrotreparatie kiezen. Bij houtrotreparatie wordt het verrotte hout verwijderd. Het hout dat overblijft en nog in goede staat is, wordt schoongemaakt, verder behandeld tegen houtrot en vervolgens wordt het gat dat is ontstaan opgevuld. Na schuren, gronden en aflakken is er niets meer zichtbaar van de reparatie.

Goed onderhoud en dus een verflaag die in goede staat verkeerd heeft de voorkeur van een schilder boven houtrotreparatie. Mocht desondanks het houtwerk aangetast zijn door houtrot, zal een schilder voor houtrotreparatie zorgen.

Laat uw houtrot behandelen door Oliveri Schilderwerken.