Welk prohormoon past bij mij?

Beginners

APS Revamp: Competitive Edge Labs H-Drol, 11-Sterone, D-Zine, Furuza-A, M-LMG, P-Mag en P-Stanz

Gevorderden

APS Mastavol, Competitive Edge Labs Stano Drol en SportsOne Trenapro

Vergevorderden

APS Ultra Mass Stack, Competitive Edge Labs M-Drol, M1, 4Add en Alpha One

antidiurentisch hormoon

Inhoudsopgave

Het stapelen van Prohormonen

Als je wat vocht vasthoudende prohormonen combineert met een goed dieet en goede training, kan je overwegen om ook Competitive Edge Labs 11-Sterone te gebruiken. Dit werkt namelijk prima om weer wat droger te worden. Gebruik bijvoorbeeld de eerste vier weken M-Drol, vervolgens drie weken Competetive Edge Labs 11-Sterone en daarna weer PCT.

Advies over voeding en supplementen

We raden aan om je proteïne-inname met 4 gram per kilo lichaamsgewicht te verhogen, ervan uitgaande dat je een gezond en helder dieet volgt. Als je dus 90 kilo weegt, heb je zo’n 400 gram proteïne per dag nodig. Omdat alle prohormonen oraal moeten worden ingenomen, raden we je aan om ook meer water te drinken en te overwegen om een supplement te gebruiken dat je cycle ondersteunt, zoals bijvoorbeeld Competetive Edge Lab Cycle Assist.

Advies over training

Zodra je een krachtig prohormoon hebt ingenomen, krijgt je spiermassa een behoorlijke boost en doe je er verstandig aan om de intensiteit van je training te verhogen en per week meer te gaan liften. Je kan bij de bench press bijvoorbeeld elke week beide gewichten met 1,25 tot 2,5 kilo verhogen zodat je geleidelijk meer druk op je spieren zet en je de spiermassa efficiënt kan vergroten.

Wat als mijn cycle afgelopen is?

Als je een cycle hebt voltooid, is het van groot belang dat je aandacht besteed aan de zogenaamde PCT, de “post cycle therapy”. Je lichaam zal in katabolische staat zijn en dan doe je er verstandig aan om minder vaak te gaan trainen maar wel de intensiteit per training te verhogen. Dit doe je om ervoor te zorgen dat je de opgebouwde spiermassa behoudt. Als je tijdens je cycle massa aan het opbouwen was en ook meer dan de normale hoeveelheid calorieën per dag binnenkreeg, is het belangrijk dat je dit ook doorzet tijdens de PCT, omdat je anders een deel van de massa weer kwijt kunt raken.

Welke PCT-producten gebruik ik zelf?

Ik kan de volgende supplementen aanraden aan zowel beginners als gevorderden:

Competetive Edge Labs PCT Assist zorgt voor:

  • een verhoging in je natuurlijke testosteronproductie;
  • een verbeterde oestrogeenhuishouding;
  • een verbeterd libido;
  • het effectief behouden van je spiermassa;
  • het krachtiger worden, het aanmaken vetvrije spiermassa en het stimuleren van herstel.

Ook raad ik aan om Millenium Sports ZMK te gebruiken om het herstelproces te versnellen. Het supplement zorgt er namelijk voor dat je beter in je vel zit en beter slaapt en vooral dit laatste is belangrijk tijdens de PCT.
Als je vergevorderd bent, kan je ook dit schema volgen, maar dan doe je er wel verstandig aan ook de volgende supplementen toe te voegen:

Competetive Edge Labs Formestane: meer geavanceerde prohormonen kunnen namelijk beter oestrogeen omzetten. Als je oestrogeengehalte tijdens de PCT te hoog is, kan dat leiden tot ongewenste bijwerkingen.

Formestane is speciaal ontworpen om:
• het teveel aan oestrogeen in het lichaam te verminderen door de productie ervan in de androgene precursors te blokkeren;• je testosteronniveau en libido een boost te geven;
• de aanmaak van prolactine te voorkomen.

5 gram Vitamine C verspreid over de dag kan je ook helpen bij het aanpakken van een verhoogd cortisongehalte.
Dextrose en Maltodextrin: ik kan Peak Body Maltodextrin voor na de workout aanraden en Gaspari Size on Max Performance voor tijdens de workout.

Dextrose en Maltodextrin kunnen noch supplementen noch medicatie genoemd worden, maar de koolhydraten in beide producten hebben een hoge glycemische waarde waardoor er in het lichaam een grotere hoeveelheid endogene insuline aangemaakt wordt en het cortisolgehalte laag blijft.

Daarnaast werken ze tijdens zware trainingen ook nog eens als energiebooster. Als je ongewenst vet geen kans wil geven, moet je Dextrose en/of Maltodextrin alleen tijdens de workout gebruiken of in combinatie met je post-workout-shake innemen. Hou altijd de volgende doseringen aan: tijdens de workout 50 gram (met water) en 50 tot 75 gram in je post-workout-shake.

Creatine: creatine heeft onder andere een positief effect op je ATP-metabolisme en cellulaire wateropslag. Dit kan goed van pas komen, aangezien deze aspecten ervoor zorgen dat er meer voedingstoffen opgeslagen kunnen worden en anabolisme en workout-stamina gekatalyseerd worden. Creatine gaat ook prima samen met Dextrose en Maltodextrin.

Ik kan je aanraden om 20 minuten voor je aan je workout begint of juist tijdens de workout 5 gram creatine te nemen en vervolgens nog eens 10 gram in combinatie met je post-workout-shake. PhD Creatine en Reflex Creapure bieden je veel waar voor je geld!

De PCT duurt ongeveer een maand, waarna je de volgende formule aan moet houden:

Cycle-duur + PCT-duur = rusttijd tot de volgende cycle.
Als je M-Droll-cycle bijvoorbeeld 6 weken duurde en je PCT 4 weken, dan moet je 10 weken rusten voordat je een nieuw cycle begint. Alternatieve PCT-producten die je kunt gebruiken zijn Gaspari Novadex en Anabolic Extreme Advanced PCT.