verschillende gerechten

Wat houdt het proteïnedieet in?

Geplaatst door

Om veilig, snel en op een verantwoorde manier af te vallen kun je het proteïnedieet volgen. Daarnaast is dit dieet ook geschikt voor de lange termijn, doordat je minder in gewicht zult schommelen, een gegeven dat veel mensen bij andere diëten bemerken.

Een belangrijk kenmerk van het proteïnedieet is dat het gemakkelijk voor een lange tijd is vol te houden. Dit is voornamelijk te danken aan de eenvoud van de producten die je voor het proteïnedieet nodig hebt. Ook is er binnen het proteïnedieet veel variatie mogelijk in de producten die je hierin opneemt. Dit vergroot het plezier van veel mensen tijdens het volgen van het proteïnedieet.

Eiwitrijke maaltijd

Inhoudsopgave

Eiwitten

De eiwitten, ook wel proteïnen genoemd, vormen een zeer belangrijke bouwsteen voor ons lichaam. Onder andere het opbouwen van spiermassa en het behouden hiervan is een belangrijk onderdeel van wat de proteïnen in ons lichaam doen.

Wanneer je het eiwitdieet op de juiste manier volgt, worden onder andere de hoeveelheden suikers en vetten in de voeding zo laag mogelijk gehouden. Dit maakt dat je lichaam de huidige voorraden aan suikers en vetten zal aanspreken. Het proteïnedieet zorgt er wel voor dat je de juiste vetten, proteïnen en koolhydraten in voldoende mate binnen krijgt.

Proteïnedieet

Al kort na het starten van het proteïnedieet merk je dat de suikers die in je lichaam zaten opgebruikt zijn. Je lichaam gaat dan over op het verbranden van vet om aan energie te komen. Als gevolg hiervan zal je je al na 48 uur energieker en fitter gaan voelen. Het is dan ook goed mogelijk om veel te sporten naast het proteïnedieet.

Dit omdat je gedurende de dag gewoon door kunt blijven eten. Hierdoor blijf je je lichaam van energie voorzien en raak je niet lusteloos of moe. Dit is een zeer groot voordeel van het eiwitedieet. Ook blijft je spiermassa behouden en kun je zelfs spiermassa op gaan bouwen, omdat er veel eiwitten in het proteïnedieet zitten die dit proces ondersteunen.

Verschillende onderdelen

Het proteïnedieet kent een viertal verschillende onderdelen. Zo begin je het proteïnedieet zeer strikt. Hierbij zorg je er voor dat iedere maaltijd over voldoende eiwitten bestaat. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je maaltijden van extra eiwitten te voorzien, door middel van het toevoegen van verschillende groenten of multivitaminen. Ook het drinken van veel water is van belang tijdens deze eerste fase.

Dit zorgt er voor dat je alle afvalstoffen goed af kunt voeren. Deze stoffen komen vrij na het verbranden van veel lichaamsvet. Tijdens deze strike fase bevat het proteïnedieet geen producten met koolhydraten. Dit komt doordat de koolhydraten het verbranden van vet tegenhouden. Iets wat je juist niet wilt bereiken.

Na dit strikte onderdeel wordt het tijd voor een gematigde fase. Dit houdt in dat je de avond maaltijd van het proteïnedieet vervangt door een normale, maar wel gezonde, maaltijd. Die bestaat gewoon uit groenten en vlees of vis. Deze gematigde fase zorgt er voor dat je een aanzienlijk deel van je overgewicht kwijtraakt, hiervoor is de basis tijdens de strikte fase gelegd.

Het derde onderdeel van het eiwitdieet is de overgangsfase. Hierbij vervang je het ontbijt uit het proteïnedieet met een normale broodmaaltijd. Dit zorgt er voor dat je weer wat koolhydraten en suikers binnenkrijgt. Het verliezen van vet zal dan ook minder snel gaan, echter krijg je nog wel voldoende eiwitten binnen om toch vet te verliezen. De laatste fase wordt ook wel de stabilisatie fase genoemd.

Hierbij ga je de gehele dag weer over op normale en gezonde fitness voeding. Wel zorg je er voor dat alle tussendoortjes uit veel eiwitten bestaan. Hierdoor ben je alsnog in staat om wat overtollig vet te verbranden. Echter heb je in de voorgaande onderdelen al veel vet verbrand. Bij deze laatste fase is het de bedoeling om de hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten in balans te krijgen, zodat je van iedere voedingsstof voldoende binnenkrijgt om je energiebalans op peil te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *